10 روش برای بازگرداندن ترافیک از دست رفته سایت
به صورت کلی تمامی وبسایتها نوسانات ترافیکی خاصی دارند. مطمئنا شما محدوده ترافیک وبسایت تان را میدانید. اگر وب سایت شما با افت ترافیک مواجه شده باشد، احتمالاً آخرین تغییرات انجام شده را دلیلی برای افت ترافیک وب سایت تان میدانید. پس تلاش میکنید. تا با بازگرداندن تغییرات به حالت پیشین، ترافیک سابق را برگردانید، ولی باید بدانید که افت ترافیک سایت دلایل بسیار متعددی میتواند داشته باشد.
قبل از هر چیز شما باید مطمئن شوید که وبسایت تان واقعاً افت ترافیک دارد. آیا محدوده تغییرات ترافیک سایت تان را میدانید؟ اگر ترافیک سایت در بین آن محدوده تغییر کرده باشد، مشکلی وجود ندارد.
گاهی در قالبهای وردپرسی با مسئله دیگری که مواجه میشویم، این است که بعضی وقتها با به روز رسانی قالبها کد گوگل آنالیتیکس از قسمت هدر این قالبها پاک میشود. و در نتیجه مشتریان و مدیران دچار نگرانی زیادی در ارتباط با افت ترافیک وبسایت خود میشوند. در حالیکه موضوع چندان بزرگی هم نیست و فقط یک تکه کد پاک شده و جایی برای نگرانی وجود ندارد.
باید بدانید که امکان دارد سایت شما در عرض چند روز، ایرادات فنی پیدا کرده و یا هزاران مشکل دیگر برای آن پیش آمده باشد، بنابراین نخست تشخیص دهید که مشکل ازکجا است.

1- تحقیق کنید پنالتی گوگل نشده باشید.
افت ناگهانی و یا بهتر است بگوییم سقوط آزاد کامل ممکن است در نتیجه جریمه گوگل باشد. مسدله این است که گوگل دلیل پنالتی و جریمه را عنوان نمیکند.
با این وجود برای کسب اطلاعات کامل در این مورد از طریق Google Search Console میتوانید ببینید که آیا اطلاعاتی در مورد جریمه شدن برای شما ارسال شده است یا خیر.
معمولاً بحثهای امنیتی سایت و یا استفاده از تکنیک های کلاه سیاه دلیل جریمه شما خواهد بود. در هرحال باید به دنبال رفع مشکل خود باشید.

2- کانالهای ترافیکی خود را با هم مقایسه کنید.
مسئله مهم این است که بدانید ترافیک شما از چه کانال یا کانالهایی افت داشته است. برای نمونه ممکن است بعد از استفاده از گوگل ادورز با اتمام شارژ حساب مواجه شوید. در اینچنین شرایطی جای هیچ نگرانی وجود ندارد و افت ترافیک کاملاً طبیعی است.
ممکن است ترافیک در سایت شما به طور دایرکت ایجاد شده باشد. که این ترافیک هم زمانی اتفاق می افتد که کاربران به صورت مستقیم سایت شما را ببینند نه از طریق لینک. اگر ترافیک وبسایت از این راه کم شده باید دید که مشکل از کجاست؟
آیا قبلا تبلیغات تلویزیونی داشتید و اکنون ندارید؟ آیا اعتبار برندتان کمتر شده؟ شما باید همه این احتمالات و مشکلات را بازبینی کنید تا به یک نتیجه درست برسید.
بیشتر بخوانید:

3- متوقف کردن تبلیغات
امکان دارد تبلیغات پولی شما جایگاه ارگانیک تان را گرفته باشند. در این صورت ترافیک ارگانیک شما کم میشود، اما به طور کل ترافیک افزایش پیدا میکند.
در بعضی شرایط هم ممکن است با خود فکر کنید که دلیل این مشکلات با وجود پرداخت هزینه چیست ؟
در چنین شرایطی ممکن است ترجیح دهید که از خیر تبلیغات پولی بگذرید و به طرف تبلیغات ارگانیک بروید. در چنین شرایطی تنها راه اینکه بدانید این تبلیغات تا چه حدی برروی ترافیک سایت شما تاثیر گذار هستند، این است که تبلیغات را متوقف کنید.

4- آیا بک لینکهایتان از دست رفته؟
اگر هنگام دستهبندی ترافیک فهمیدید که ترافیک Refferer یا همان ترافیک ارجاعی سایت شما کاهش پیدا کرده باید به دنبال این سوال باشید. که آیا بک لینکهای سایت از دست رفتهاند یا نه؟ برای این منظور هم میتوانید از ابزارهای مختلف چک کننده Moz Link Explorer استفاده کنید.
سوالی که در این قسمت به وجود می آید این است که چگونه بک لینکهای از دسته رفته را میتوان بازگرداند؟ در بعضی شرایط امکان دارد بعد از خرید رپرتاژی بفهمید که پس از مدتی پاک شده است.
در چنین مواقعی بایستی با آن رسانه تماس گرفت و علت این کار را پرسید. در رابطه با بک لینکهای دورهای، این موضوع فرق خواهد کرد. در مورد لینک های دوره ای ، شما با توافق و تمدید با مسئولین مربوطه، میتوانید دوباره آن لینکها را برگردانید.
البته ممکن است که محتواهایتان به دلیل خوب بودنشان به صورت کاملاً طبیعی بک لینک گرفته باشند و اکنون نیز آنها را از دست داده باشند. شما میتوانید مقاله خود را در چنین مواردی آپدیت کرده و دوباره انتشار دهید. فقط در این صورت شما میتوانید خسارت ناشی از نبودن بک لینکها را جبران کنید.

5- آیا بک لینکها باکیفیت هستند؟
البته هر بک لینکی خوب و ایده آل نیست. مثلاً امکان دارد که یکی از رقبای شما برایتان بک لینکهای مخرب بگیرد.
یا به شکلی به سایت شما از سایتهای اسپم لینک داده شود. در چنین مواقعی امکان افت شما خیلی زیاد خواهد بود و تنها کاری هم که میتوانید انجام دهید. این است که از ابزار Disavow گوگل به صورت هوشمندانه استفاده کنید .
نکته مهم : اگر به ابزار Disavow گوگل تسلط کافی ندارید، بدون کمک گرفتن از یک متخصص سئو، از آن استفاده نکنید.

6- بررسی رقابت
باید بگوییم که گاهی حتی وقتی که شما یک روند خوبی را طی کنید وهیچ مشکلی وجود نداشته باشد باز هم امکان افت ترافیک وجود خواهد داشت و علت آن هم صرفاً قویترشدن رقبای شما و البته بالا رفتن تعداد آنهاست.
امکان دارد همینطور که شما بسیار آهسته و پیوسته به جلو میروید تعدادی از رقیبان شما خیلی سنگینتر و بهتر کار کنند. در اینچنین شرایطی نیز دو گزینه پیش روی شما قرار میگیرد:
- 1- بر روی استراتژیهایی کار کنید که رقیبان شما کار نکردهاند .
- 2- رقابت را آغاز کنید .
7- بهبود رتبه
قبل از هر کاری بدانید که شما همیشه میتوانید رتبه خود را بهبود دهید. در دستهبندی آموزش سئو نکات کاربرذی و بسیار مختلفی را برای بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو ذکر کرده ایم که میتوانید با رعایت کردن آنها رتبههای بهتری را نیز در نتایج جستجو به دست آورید .

8- قابلیتهای SERP
بغیراز اینکه شما از طریق سئو میتوانید رتبه خود را بهبود ببخشید، نکات دیگری در سئو وجود دارد که در بخش SERP به صورت آشکار قابل رؤیت هستند. برای مثال:
- استراکچر دیتا
- نقشه گوگل
نقشه گوگل که واضح است، ولی استراکچر دیتا چیست؟ به طور کلی تعدادی کد وجود دارند که المانهای مختلفی به بخش SERP سایت شما اضافه میکنند، چیزهایی مثل سوالات متداول یا امتیازهای ستارهای که در نتایج نمایان میشوند. به این موارد دادههای ساختاریافته و یااستراکچر دیتا و یا میگویند.
نکته دیگر اینکه شما میتوانید از تصاویرهم به صورت بهینه استفاده کنید. شما میتوانید از طریق بخش Google Image ورودیهای خیلی زیادی دریافت کنید.
همچنین میتوانید با آپلود ویدئو در سایتهایی مثل آپارات یا یوتیوب ویا آپلود تصاویر خود در پلتفرمهایی مثل Pinterest نیز جایگاههای بسیار خوبی را در بخش SERP گوگل به دست آورید.

9- ترافیک بر روی دستهبندی خاصی کم شده است؟
شاید شما یک سایت فروشگاهی داشته باشید و در یکی از دستهبندیهای آن عکسهایی با حجم خیلی بالا بگذارید.
در چنین شرایطی حجم صفحههای آن دستهبندی به مرور افزایش خواهد یافت و به دنبال آن نیز کاربران از سایت شما خواهند رفت و جایگاهتان را نیز از دست خواهید داد.
علاوه بر این مسائل دیگری نیز میتواند پیش رویتان قرار بگیرد. اینگونه میتوانید بفهمید که آیا مشکل در سایت شما است یا خیر.

10- با بررسی تجربه کاربری؛ باعث بازگرداندن ترافیک از دست رفته سایت
امکان دارد که سایت شما به تازگی تغییر کرده باشد. در این حالت کاملاً طبیعی است که مقداری ریزش مخاطب داشته باشید. این موضوع مخصوصاً در زمان بازطراحی سایت رخ میدهد.
دلیل آن هم این است که مردم باید یاد بگیرند چگونه با سایت جدید شما کار کنند، چراکه پیش از این، شکل متفاوتی داشته و حالا تغییراتی یافته است.
با این حال اگر این اتفاق هم به طور طولانیمدتی ادامه پیدا کرد، نشاندهنده این است که تغییرات جدید وبسایتتان و تجربه کاربری آن مثبت نبوده است.
در زمان ایجاد تغییرات بر روی سایت باید از خود بپرسید که آیا این تغییرات باعث پیچیدهتر به نظر رسیدن سایت میشوند یا خیر؟ آیا سرعت سایت به طرز چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد؟ طبیعی است که نمیتوانید بدون برنامه شروع به ایجاد تغییرات کنید و سایتهایی را که مخاطبین زیادی دارند الگوی خود بدانید.
شاید افت سایت شما به دلیل دو یا سه تغییر کوچک باشد، اما بررسی آنها مسلماً مدت زمان زیادی را از شما خواهد گرفت.
شما میتوانید برای بررسی رفتار کاربر از ابزارهایی مانند Hotjar یا Smatlook نیز استفاده کنید.
این ابزارها به شما نشان میدهند که کاربران بر روی چه چیزی کلیک کردهاند و چه چیزهایی را نادیده گرفتهاند و مشکل کار شما کجاست. باید گفت هر سایتی که میخواهد به طور حرفهای کار بکند باید از یکی از این ابزارها استفاده نماید.

نتیجه گیری از مقاله بازگرداندن ترافیک از دست رفته سایت
زمانیکه ترافیک درسایت شما کم شده است برای ایجاد مخاطب بازگشت به سوی راههای اصلی بسیار مناسب خواهد بود. سعی کنید مطالبی مفید و ارزشمندی به مخاطبانتان ارائه دهید. تا بهترین تجربه کاربری را برای آنها به وجود آورید.