اگر بخواهیم تعریف نسبتا ساده ای از بازاریابی آنلاین یا همان دیجیتال مارکتینگ ارائه دهیم میتوانیم بگوییم که بازاریابی آنلاین عبارت است از هرگونه اقدامی که برای فروش محصول یا خدمات برند خود انجام میدهید. البته مفهوم بازاریابی آنلاین آنقدر ها هم ساده نیست. استراتژی ها و روش های مختلفی برای انواع مختلف بازاریابی آنلاین وجود دارد. به همین دلیل بدست آوردن یک برداشت درست از دیجیتال مارکتینگ کار چندان ساده ای نیست.
اگر قصد دارید دیجیتال مارکتینگ را یاد بگیرید باید حوصله به خرج دهید. برای اینکه یک بازاریاب موفق شوید باید بر مهارت های بسیاری از جمله نویسندگی، روانشناسی، مشتری مداری، تحلیل بازار و … مسلط شوید. اما قبل از هر چیزی لازم است تعریف دقیقی از بازاریابی داشته باشید. ما هم در ادامه این مقاله قصد داریم راجب مفهوم عبارت “بازاریابی” بحث کنیم.
بازاریابی چیست ؟
در جواب سوال بازاریابی چیست میتوانیم بگوییم که به هر عملی که باعث تعامل مشتری با برند شما شود و به نوعی برای کسب و کار شما مفید باشد بازاریابی گفته میشود. امروزه کمتر شرکتی است که بتواند بدون بازاریابی در عرصه رقابت باقی بماند. به همین دلیل اکثر برند ها از روش های مختلف بازاریابی برای ترغیب مردم به خرید محصول یا خدمات خود استفاده میکنند.
هدف بازاریابی این است که باعث شود عملی سود ده از مخاطب سر بزند. اما چگونه؟ اینجاست که بازاریاب ها وارد میدان میشوند. قبل از هر اقدامی بازاریاب راجب جامعه هدف تحقیق میکند و یک استراتژی مناسب بر اساس نیاز مخاطب در پیش میگیرد. انتخاب یک استراتژی بازاریابی مناسب موفقیت روند تبلیغ و ارائه محصول را تضمین میکند.
بعد از تعیین استراتژی مناسب، نوبت این میرسد که یک پیام جذاب برای ترغیب مخاطب به خرید انتخاب شود. در این مرحله بازاریاب با تحقیق بیشتر راجب مخاطبین هدف سعی میکند مکان دسترسی به آن ها را پیدا کند. پس از دسترسی به مخاطب هدف، بازاریاب با انتقال پیام به مخاطب سعی میکند او را به خرید محصول مورد نطر تشویق کند.
انواع بازاریابی آنلاین
حال که به یک تعریف واضح از بازاریابی رسیدید وقت آن است که با انواع مختلف بازاریابی آنلاین آشنا شوید. همانطور که در بالا اشاره کردیم انتخاب یک استراتژی بازاریابی اینترنتی مناسب بسیار مهم است. دانستن انواع محتلف بازاریابی آنلاین به شما کمک میکند بتوانید استراتژی مناسب را برای جذب مخاطب بیشتر انتخاب کنید.
بازاریابی آنلاین را با توجه به مولفه های مختلف میتوان به انواع متفاوتی تقسیم کرد. در ادامه این مقاله مهم ترین انواع بازاریابی آنلاین را معرفی خواهیم کرد.
۱- بازاریابی محتوایی یا کانتنت مارکتینگ
در سال های اخیر بازاریابی محتوا محبوبیت بالایی نزد صاحبان کسب و کار پیدا کرده و هر سال توجه بیشتری به آن میشود. بسیاری از برند ها از این روش برای تبلیغ محصول یا خدمات بیزینس خود استفاده میکنند. اما دلیل این محبوبیت ناگهانی بازاریابی محتوا چیست؟
جواب این سوال بسیار ساده است. با بازاریابی محتوا دیگر کاربر را با تبلیغات بیشمار کلافه و سردرگم نمیکنیم. بلکه به جای تبلیغات آزاردهنده چیزی که کاربر به دنبال آن است را ارائه میدهیم. یعنی با این روش با استفاده از مطالب مفید و آموزنده یا حتی سرگرم کننده به نیاز کاربر پاسخ میدهیم و به نوعی به او کمک میکنیم.
پیشنهاد ریشه : راهنمای جامع بازاریابی محتوا + ۶ تکنیک تضمینی
اگر میخواهید از کانتنت مارکتینگ برای جذب مشتری استفاده کنید باید محتوایی تولید کنید که به حل مشکلات کاربرانتان کمک کند. با این روش هم اعتبار برندتان بیشتر میشود و هم اینکه میتوانید به مرور مشتریان وفاداری از بین همین کسانی که از مطالب شما بازدید میکنند داشته باشید.
برای بازاریابی محتوا میتوانید از ابزار های آنلاین استفاده کنید. برای مثال میتوانید یک مطلب آموزشی مفید در رابطه با یکی از محصولات برندتان در وبلاگ خود منتشر کنید. این روش یکی از اثرگذار ترین روش های بازاریابی آنلاین است.
۲- بازاریابی شبکه های اجتماعی
بازاریابی شبکه های اجتماعی یکی از بهترین روش های بازاریابی اینترنتی است. دیگر کمتر کسی است که در شبکه های اجتماعی حضور نداشته باشد. اکثر افراد اوقات فراغت خود را با گوشی های هوشمند خود و با گشت و گذار در شبکه های اجتماعی مختلف میگذرانند. درنتیجه به هیچ وجه نباید از شبکه های اجتماعی غافل شوید. اگر در این زمینه اطلاعات کافی ندارید پیشنهاد میکنیم مقاله جامع ترین راهنمای بازاریابی در شبکه های اجتماعی ما را مطالعه کنید.
انسان ها موجوداتی اجتماعی هستند و دوست دارند با یکدیگر در ارتباط باشند. شبکه های اجتماعی هم با آگاهی از این نیاز دسترسی انسان ها به یکدیگر را آسان تر از هر زمان دیگری کرده اند. به همین دلیل امروزه اکثر افراد برای باخبر شدن از حال یکدیگر از شبکه های اجتماعی استفاده میکنند. شما هم میتوانید از این فرصت استفاده کنید و با بهره گیری از شبکه های اجتماعی با کمترین هزینه آگاهی مردم نسبت به برند خود را افزایش دهید و از این طریق مشتریان جدیدی برای خود جذب کنید.
۳- بهینه سازی برای موتور های جستجو (SEO)
وقتی بحث بازاریابی آنلاین پیش میآید سئو حرف اول را میزند. اگر وبسایتی برای کسب و کار خود داشته باشید سرمایه گذاری روی سئو وبسایت تان میتواند یک راه عالی برای جذب مشتریان جدید باشد. اگر بتوانید در کلمه یا کلمات کلیدی مد نظر خود در صفحه اول نتایج جستجو گوگل ظاهر شوید،ترافیک وبسایت تان بالا میرود و هر روز حجم بالایی از بازدیدکنندگان روانه وبسایت شما میشوند.
چیزی که این روش را به یک روش فوق العاده تبدیل میکند این است که به جای اینکه شما بدنبال مشتری بروید این بار مشتری خود آگاهانه به سمت شما میآید. وقتی کاربر مطلبی را جستجو میکند به آن موضوع علاقه و یا نیاز دارد و میخواهد راجب آن بیشتر بداند. درنتیجه دیگر نیاز نیست شما وقت و هزینه بسیاری را صرف علاقه مند کردن مخاطبان به محصول یا خدمات برند خود کنید.
۴- بازاریابی مشارکتی (Affiliate Marketing)
بازاریابی مشارکتی هم مانند روش های بالا یک روش بازاریابی آنلاین است. احتمالا این روش مارکتینگ تحت عنوان سیستم همکاری در فروش یا بازاریابی پورسانتی به گوشتان خورده باشد. در این روش شما از افراد دیگر برای فروش محصولاتتان کمک میگیرید و به ازای هر محصولی که توسط آن ها فروخته میشود مبلغی از سود فروش را به عنوان پورسانت به آن ها میدهید.
این روش یک روش بازاریابی بسیار کم ریسک است. زیرا دیگر لازم نیست فروشنده مبالغی بابت تبلیغات در پلتفرم های دیگر که تضمینی هم برای فروش بیشتر ندارند بپردازد. درواقع این روش کاملا عملکرد محور است و شما فقط درصورت نتیجه گرفتن پول میدهید. فایده ی دیگر این نوع مارکتینگ این است که شما دیگر محدودیت مکانی ندارید و میتوانید در هر کجای دنیا که باشید بیزینس خود را اجرا کنید.
۵- بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
عموم مردم بر این باورند که ایمیل ها دیگر از دور خارج شده اند و دیگر کسی از ایمیل استفاده نمیکند. اما آمار خلاف این را نشان میدهند. درواقع بر اساس آمار میزان بازگشت سرمایه در ایمیل مارکتینگ بسیار بالاست. به همین دلیل اکثر تجارت های آنلاین از ایمیل مارکتینگ به عنوان یکی ار اصلی ترین استراتژی های دیجیتال مارکتینگ خود استفاده میکنند.
شما میتوانید با بهره گرفتن از ایمیل مارکتینگ برند خود را قوی تر کنید. طی تحقیق جالبی که توسط توسط شرکت یاهو انجام شد، مشخص شد که تعداد ایمیل هایی که روزانه بین کاربران رد و بدل میشود به بیش از ۲۷۰ میلیارد رسیده است. بنابراین با توجه به حجم بالای پیام هایی که بین کاربران رد و بدل میشود، استفاده نکردن از این ظرفیت فوق العاده دیوانگی محض است!
۶- PPC یا تبلیغات کلیکی
در تبلیغات کلیکی همان طور که از نامش پیداست شما به ازای هر کلیک باید مبلغی پرداخت کنید. خوبی این روش این است که مخاطبانی که از این طریق جذب میشوند همانند روش سئو کاملا هدفمند هستند. این روش هم جزو روش های کم ریسک دیجیتال مارکتینگ محسوب میشود. زیرا تبلیغات کلیکی هم نتیجه محور است و شما فقط بابت کلیک های انجام شده پول پرداخت میکنید.
مزیت این روش نسبت به سئو زود بازده بودن آن است. برای کسب نتیجه از طریق سئو باید چند ماه وقت بگذارید اما با تبلیغات کلیکی در ظرف چند ساعت میتوانید به نتیجه دلخواه خود برسید.
حتما بخوانید : پرداخت به ازای کلیک (PPC) چیست ؟
۷- بازاریابی ویروسی (Viral Marketing)
بازاریابی ویروسی یکی از هوشمندانه ترین روش های بازاریابی آنلاین است. بازاریابی ویروسی یا همان وایرال مارکتینگ مفهوم پیچیده ایست. اما اگر بخواهیم یک تعریف کلی از آن داشته باشیم میتوانیم بگوییم که وایرال مارکتینگ یعنی اینکه شما بتوانید محتوایی تولید کنید که آنقدر جذاب و تاثیر گذار باشد که کاربر تمایل داشته باشد آن را به اشتراک بگذارد.
در این روش محتوای شما آنقدر توسط کاربران مختلف منتشر میشود که اصطلاحا میگویند وایرال شده! درواقع محتوای شما مانند یک ویروس از شخصی به شخصی دیگر و معمولا در بستر شبکه های اجتماعی پخش میشود. علت نام گذاری وایرال مارکتینگ هم همین نحوه منتشر شدن آن است.
جمع بندی
بازاریابی آنلاین رویکردی است که صاحبان کسب و کار از آن برای علاقه مند کردن مخاطب به خدمات خود استفاده میکنند. اما بازاریابی اینترنتی انواع مختلفی دارد. اگر میخواهید به فروش بیشتر برسید باید حتما یک استراتژی بازاریابی اینترنتی مناسب در پیش بگیرید. بنابراین شما باید با توجه به رفتار و نیاز جامعه هدف خود یک یا چند روش بازاریابی آنلاین را برای تبلیغ محصول خود به کار بگیرید. ما هم در این مقاله به تعریف بازاریابی و انواع روش های بازاریابی آنلاین پرداختیم. همچنین ۷ روش بازاریابی آنلاین را به همراه فواید هر یک از این روش ها معرفی کردیم.
پ.ن. این مقاله با نظرات شما تکمیل میشود. بنابراین اگر شما هم قبلا در زمینه بازاریابی آنلاین فعالیت داشته اید میتوانید تجربیات خود را از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید.