ریشه
سئو تکنیکال
سئو SEO مقالات

سئو تکنیکال : همه آنچه که یک سئوکار لازم است بداند

سئو تکنیکال از آن کلمه های ترسناک دنیای سئو است که لرزه بر تن هر تازه واردی می‌اندازد. بسیاری از سئوکار های تازه کار فکر می‌کنند برای اینکه بتوانند از پس ٰسئوی تکنیکال بربیایند لازم است حتما به برنامه نویسی مسلط باشند. همین طرز فکر هم آخر آن ها را فراری می‌دهد.

اما اصلا این سئو تکنیکال چیست ؟ آیا آنقدر که می‌گویند ترسناک است؟ برای یاد گرفتن سئوی تکنیکال باید حتما برنامه نویسی بلد باشیم؟ اگر این ها سوالاتی هستند که برای شما هم پیش آمده باید بگویم که جای درستی هستید. در ادامه این مقاله جواب تک تک این سوالات را خواهیم داد و به آموزش سئو تکنیکال خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.

سئو تکنیکال چیست ؟

برای این که به سوال ” سئو تکنیکال چیست ” جواب دهیم لازم است اول هدف آن را بدانیم. هدف ٰسئو تکنیکال بسیار واضح است. هدف این است که رتبه وب سایت را بالا ببریم و بتوانیم در صفحه اول نتایج جستجو ظاهر شویم. موتورهای جستجو نظیر گوگل یکسری معیارهای فنی برا رتبه بندی وب سایت ها دارند. کار سئو تکنیکال این است که اطمینان حاصل کند که سایت هیچ ایراد فنی ای ندارد و کاملا مطابق معیار های گوگل است.

حتما بخوانید : سئو کلاه سیاه چیست و چرا باید از آن دوری کنیم؟

پس تا این جا فهمیدیم که کار سئو تکنیکال بهینه کردن قسمت های فنی وب سایت است. به طوری که ربات های گوگل راحت تر بتوانند سایت شما را بررسی کنند. علاوه بر این سئوی تکنیکال باعث میشود سایت شما یک سایت استاندارد باشد و کاربر هم از بودن در سایت شما تجربه بهتری داشته باشد.

سئو تکنیکال شامل چه کار هایی می‌شود؟

تکنیک های سئو را میتوان در ۳ دسته ی سئو خارجی، سئو داخلی و سئو تکنیکال جا داد. در مقالات قبلی ریشه تکنیک های سئو داخلی و خارجی را معرفی کردیم. حال وقت آن است که به آموزش سئو تکنیکال بپردازیم. در ادامه ۷ مورد از مهم ترین تکنیک های سئوی تکنیکال را معرفی می‌کنیم.

۱- ریسپانسیو کردن وب سایت

وب سایت شما باید تا جای ممکن در هر دستگاهی با هر صفحه نمایشی به خوبی نمایش داده شود. امروزه بیش از نیمی از جستجو های گوگل از طریق تلفن های همراه انجام می‌شود. همین آمار به خوبی اهمیت داشتن یک وب سایت ریسپانسیو را نشان میدهد. اصلا بیایید برای یک لحظه گوگل و فاکتور های رنک‌دهی آن را فراموش کنیم. شما به عنوان طراح یا صاحب وب سایت حاضر هستد بیش از نیمی از بازدیدکنندگان را بدلیل ریسپانسیو نبودن سایت خود از دست بدهید؟

احتمالا این موضوع شما را نگران کرده است اما بگذارید کمی خیالتان را راحت کنم. اگر از قالب های آماده وردپرس برای سایت خود استفاده کرده اید سایت شما به احتمال زیاد ریسپانسیو است. اگر باز هم شک دارید که سایت شما ریسپانسیو است یا نه میتوانید از خود گوگل سرچ کنسول یا ابزار های آنلاین دیگر مانند amiresponsive کمک بگیرید.

۲- افزایش سرعت سایت

افزایش سرعت سایت با سئو تکنیکالمیتوان گفت که افزایش سرعت سایت مهم ترین بخش سئو تکنیکال است. سرعت سایت یکی از اصلی ترین فاکتور های رنک‌دهی گوگل است که هم به طور مستقیم و هم به طور غیرمستقیم روی رتبه سایت شما اثر می‌گذارد. خود گوگل مستقیما سرعت سایت شما را در رنک‌دهی تاثیر میدهد. سایتی که سرعت لود پایینی دارد شانس زیادی برای رقابت نخواهد داشت حتی اگر محتوای فوق‌العاده ای تولید کند. برای حل این مشکل پیشنهاد میکنیم مقاله 10 روش افزایش سرعت سایت در کوتاهترین زمان ممکن را مطالعه کنید.

بطور میانگین کاربران فقط چیزی حدود ۳ ثانیه منتطر لود شدن یک سایت میمانند البته بخاطر شرایط اینترنت در کشور ما از کاربران ایرانی میتوان انتظار صبر و حوصله بیشتری داشت! اگر سرعت لود صفحه پایین باشد کاربر هم منتظر لود شدن محتوای شما نخواهد ماند و سایت شما را ترک خواهد کرد. همین باعث پایین آمدن ترافیک سایت و افت رتبه شما در موتور های جستجو می‌شود. کار سئو تکنیکال این است که اطمینان حاصل کند که هیچ عاملی باعث پایین آمدن بیش از حد سرعت سایت شما نمیشود.

۳- اضافه کردن فایل robot.txt

یکی از ساده ترین تکنیک های سئو تکنیکال همین اضافه کردن فایل robot.txt به هاست سایت است. فایل robot.txt یک فایل متنی بسیار ساده حاوی چند خط کد است. همان طور که میدانید گوگل تعدادی ربات جستجوگر دارد که صفحات وب مختلف را کاوش می‌کنند. اما شاید صفحاتی در سایت شما باشد که نخواهید توسط ربات های گوگل خوانده شوند مانند صفحه تسویه حساب و پرداخت که اطلاعات امنیتی کاربر در آن است. در اینصورت چه باید کرد؟

کار فایل robot.txt دقیقا همین است که به ربات های موتور های جستجو بفهماند که کدام صفحات سایت شما را باید کاوش کند و از کدام ها باید صرف نظر کند. شاید باورتان نشود که همین تکنیک ساده تا چه حد میتواند سئو تکنیکال سایت شما را بهبود ‌دهد و به شما در کسب نتایج بهتر کمک کند.

ایجاد فایل robot.txt هم اصلا سخت نیست و نیاز به دانش برنامه نویسی آنچنانی ندارد. در واقع با یک سرچ ساده در اینترنت میتوانید چند نمونه robot.txt استاندارد پیدا کنید. اگر وردپرسی هستید و از پلاگین yoast استفاده میکنید هم باید بگویم که این پلاگین میتواند یک فایل robot.txt برای شما بسازد. برای این کار فقط کافیست بعد از ورود به بخش ادمین سایت گزینه سئو را از نوار ابزار کناری انتخاب کنید.

 

پلاگین یوآست

 

سپس روی گزینه ابزار ها کلیک کنید.

آموزش ایجاد robot.txt

 

در صفحه باز شده روی گزینه ویرایشگر فایل کلیک کنید.

yoast plugin

در صفحه جدید باز شده روی ایجاد فایل robot.txt کلیک کنید حال میتوانید فایل robot.txt خود را مشاهده و حتی آن را ویرایش کنید.

robot.txt file

۴- فعال سازی SSL

ssl یکی از فاکتور های رنک بندی گوگل است که بار ها هم به استفاده از آن تاکید کرده است. ssl یک پروتکل است که اطلاعاتی که از طریق آن رد و بدل میشود کاملا امن و رمزنگاری شده است. یعنی حتی اگر یک هکر سایت شما را هک کند هم به اطلاعات امنیتی کاربران دست نخواهد یافت فقط تعدادی کاراکتر بی معنی و نامفهوم نصیبش خواهد شد.

حتما تا الان متوجه شده اید که بعضی از URL ها با http و بعضی دیگر با https شروع میشوند. درواقع url هایی که با https شروع میشوند از پروتکل امن ssl استفاده میکنند و تمامی اطلاعات کاربران در اینگونه وب سایت ها کاملا محفوظ می‌ماند.

 

فعال کردن ssl

 

فعال کردن ssl یکی از کاربردی ترین ترفند های سئو تکنیکال است. پس بیشتر از این دست روی دست نگذارید و پروتکل ssl را برای وب سایت خود فعال کنید. برای این کار میتوانید با پشتیبانی هاست خود تماس بگیرید و از آن ها بخواهید که شما را راهنمایی کنند.

 

۵- از بین بردن محتوای تکراری یا Duplicate Content

پنجمین تکنیک سئو تکنیکال که قصد آموزش آن را داریم جلوگیری از محتوای تکراری است. تمامی صفحات وب سایت شما باید محتوای یونیک و مخصوص به خود را داشته باشند. گوگل همواره به محتوای با کیفیت توجه ویژه ای نشان داده و در این مورد هم نسبت به وجود چند صفحه با محتوای یکسان حساسیت زیادی نشان می‌دهد.

وجود محتوای تکراری مشکلی در عملکرد خود وب سایت ایجاد نمیکند به همین دلیل اکثر افراد آن را نادیده می‌گیرند. اما وجود چند صفحه با محتوای یکسان قطعا روی رنک کلی وب سایت شما اثر خواهد گذاشت. به همین دلیل یکی از کارهایی که در بهینه سازی سئو تکنیکال یک وب سایت انجام می‌شود شناسایی و حذف محتواهای تکراریست.

شناسایی محتواهای تکراری یک وب سایت به طور دستی کار ساده ای نیست. به خصوص اگر وب سایت مدنظر شما برگه ها و مقاله های بسیاری داشته باشد. خوشبختانه خوبی سئو تکنیکال این است که ابزار های آنلاین زیادی برای کمک به شما طراحی شده است که به راحتی میتوانید از آن ها استفاده کنید. در این مورد هم یکی از بهترین ابزار ها برای تشخیص محتوای تکراری siteliner است.

۶- معرفی نقشه سایت یا SiteMap به گوگل

معرفی نقشه سایت به گوگل یک گام مهم و حیاتی در بهینه سازی سئو تکنیکال سایت شما می‌باشد. sitemap همان طور که از اسمش پیداست نقشه سایت شما است. همان طور که شما وقتی وارد شهر جدیدی می شوید از طریق نقشه آن شهر راه خود را پیدا میکنید، ربات های گوگل هم به کمک sitemap راحت تر و سریع تر همه قسمت های سایت شما را کشف میکنند.

سئو تکنیکال و نقشه سایت

 

نقشه سایت یک فایل با فرمت xml است که حاوی لینک های مهم وب سایت شما است. در واقع شما با نقشه سایت به ربات های گوگل می فهمانید که کدام لینک های وب سایت شما مهم تر هستند و باید زودتر ایندکس شوند. قرار دادن یک لینک در نقشه سایت باعث میشود گوگل حتما آن لینک را ایندکس کند.

اگر سایت شما یک سایت نوپاست و هنوز لینک های زیادی به سایت شما اشاره نمیکنند یا اگر سایت شما آنقدر بزرگ است که ممکن است کراولر های گوگل بعضی از لینک های سایت شما را از دست بدهند، لازم است که حتما نقشه سایت خود را به گوگل معرفی کنید. همانند سایر تکنیک های سئو تکنیکال، معرفی نقشه سایت به گوگل هم کار سختی نیست. برای اضافه کردن نقشه سایت هم همانند قسمت اضافه کردن فایل robot.txt میتوانید از پلاگین yoast استفاده کنید.

۷- بهینه کردن URL ها

هفتمین و آخرین تکنیک سئو تکنیکال که به معرفی آن خواهیم پرداخت هم بهینه سازی سازی ساختار url ها میباشد. url ها یکی از فاکتور های مهم در بهینه سازی سئو تکنیکال وب سایت شما هستند. اگر از ساختار درستی برای url های خود استفاده کنید گوگل بی شک تلاش شما را بی پاداش نخواهد گذاشت. اما url استاندارد از نظر گوگل چه ویژگی هایی دارد ؟

  • url ها باید معنی دار باشند. به هیج وجه از حروف بی معنی در url خود استفاده نکنید.
  • کلمه کلیدی مد نظر خود را یا به فارسی یا به انگلیسی در url خود جا دهید.
  • از url های طولانی استفاده نکنید. url های کوتاه نسبت به url های طولانی رتبه بهتری میگیرند. تعداد 50 تا 60 کاراکتر برای هر url پیشنهاد میشود.
  • موتور های جستجو به حروف کوچک و بزرگ حساس هستند. پس اگر از url های انگلیسی استفاده میکنید از حروف بزرگ در url خود استفاده نکنید و فقط به حروف کوچک اکتفا کنید.
  • برای بالا بردن خوانایی url ها از خط تیره برای جدا کردن کلمات استفاده کنید.
  • url های مهم وب سایت خود را در عمق کمتر و نزدیک به پوشه root وب سایت خود قرار دهید.
  • کلمه کلیدی را فقط یک بار در url به کار ببرید. تکرار کردن کلمه کلیدی در url هیچ فایده ای برای شما ندارد.

با رعایت کردن موارد بالا به سادگی میتوانید url های وب سایت خود را کاملا بهینه کنید. داشتن url های بهینه هم وب سایت شما را user friendly تر میکند و هم میتواند منجر به افزایش اعتبار دامنه وب سایت شما شود.

پیشنهاد ریشه :‌ دامین اتوریتی چیست و چگونه اعتبار دامنه سایت خود را افزایش دهیم؟

جمع بندی

در این مقاله راجب سئو تکنیکال صحبت کردیم و ۷ تکنیک کاربردی که هر سئوکار حرفه ای لازم است بداند را معرفی کردیم. حتما با خواندن مطالب بالا متوجه شده اید که سئو تکنیکال به اندازه اسمش بزرگ و پیچیده نیست و با تکرار و تمرین به راحتی میتوانید مهارت کافی را در تک تک تکنیک های آن بدست آورید. پس بیش از این بهینه سازی سئو تکنیکال سایت خود را عقب نیندازید و همین حالا حداقل یکی از موارد گفته شده را روی سایت خود اعمال کنید.

اگر در هرکدام از موارد گفته شده به مشکل برخوردید از طریق بخش نظرات مشکل یا سوال خود را برای ما بنویسید. متخصصین تیم ریشه در سریع ترین زمان ممکن شما را راهنمایی خواهند کرد.

پست های مرتبط

تاثیر تبلیغات در تجارت

ریشه

طراحی وب سایت با سرعت بالا

ریشه

اثر تبلیغات بر ذهن انسان

ریشه

5 دیدگاه ها

نوید نوامبر 23, 2020 at 4:03 ب.ظ

کاش برای سایت مپ هم آموزش تصویری بزارید

پاسخ
ریشه نوامبر 27, 2020 at 1:03 ب.ظ

حتما در مقالات بعدی میذاریم

پاسخ
ستاره فوریه 7, 2021 at 1:11 ب.ظ

از کجا بفهمیم سرعت سایتمون خوبه یا نه؟

پاسخ
ریشه فوریه 7, 2021 at 1:14 ب.ظ

سایت GTMetrix خیلی اطلاعات خوبی بهتون میده

پاسخ
محمد فوریه 7, 2021 at 1:22 ب.ظ

ممنون خیلی مقاله جالبی بود

پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید